غذاهاي عماني؛ سفري به همسايه جنوبي كشورمان
از ويژگيهاي منحصر به فرد فرهنگ عمان داشتن غذاهاي خوشمزهاي است كه حسابي آدم را وسوسه ميكند. از خرما و قهوه گرفته تا برنج و كباب؛ عمانيها غذاهاي خوش طعمي دارند كه محال است گردشگران بدون چشيدن مزه آنها اين كشور را ترك كنند.
مجله اراول: از ويژگي هاي منحصر به فرد فرهنگ عمان داشتن غذاهاي خوشمزه اي است كه حسابي آدم را وسوسه مي كند. از خرما و قهوه گرفته تا برنج و كباب؛ عماني ها غذاهاي خوش طعمي دارند كه محال است گردشگران بدون چشيدن مزه آنها اين كشور را ترك كنند. در ادامه تعدادي از غذاهاي عمان را به شما معرفي مي كنيم تا هنگام سفر به اين كشور مزه آنها را امتحان كنيد.
مَجبوس
مَجبوس يا مكبوس نوعي برنج سنتي مخلوط است كه در اصل به عربستان تعلق دارد. اين غذا در كشورهاي عربي خصوصا عمان طرفداران زيادي دارد. مجبوس با برنج (معمولاً باسماتي)، سبزيجات، گوشت يا مرغ و مخلوطي از ادويه جات گوناگون درست مي شود. اين غذا گاهي اوقات با ماست، سالاد، نان سنتي و سس گوجه سرو مي شود.
شوا
شُوا نوعي گوشت گريل شده است كه عموما براي مناسبت هاي ويژه مانند عيد تهيه مي شود. فرايند پخت شوا زمان زيادي مي برد. در واقع عماني ها روز اول عيد گوشت را تهيه مي كنند و روز دوم يا سوم آن را مي خورند. براي تهيه شوا آن را در ادويه هاي عماني غلت مي دهند سپس آن را در برگ درخت موز يا نخل مي پيچند و داخل تنوري سنگي قرار مي دهند كه پخت آن يك تا دو روز طول مي كشد. شايد شيوه پخت آن كمي عجيب باشد اما طعم بي نظيري دارد. اگر به عمان و شهر مسقط سفر كرديد پيشنهاد مي كنيم اين كباب لذيذ و خوشمزه را حتما امتحان كنيد.
نان عماني
نان عماني انواع مختلفي دارد يكي از آنها ضخيم و دايره اي شكل و ديگري ترد، نازك و برشته است. بيشتر عماني ها نان را در خانه خود مي پزند اما مي توان آن را از نانوايي هم تهيه كرد. اين نان هاي سنتي معمولا در رستوران ها در كنار وعده هاي غذايي قرار داده مي شوند.
خرما
درختان خرما به وفور در سراسر عمان ديده مي شوند و انواع خرماهاي خوشمزه اي كه در اين كشور وجود دارد آب در دهان مي اندازد. شايد معرفي خرما به عنوان غذا برايتان عجيب باشد اما اين خرماهاي خوشمزه در اندازه ها، رنگ ها و طعم هاي مختلف به عنوان بخش جدايي ناپذير از فرهنگ ميهمان نوازي عماني ها محسوب مي شود. عماني ها خرماي خشك را با ارده، كنجد و پودر نارگيل مخلوط مي كنند. همچنين از آن براي تهيه انواع شيريني و دسر عماني استفاده مي شود.
قهوه
قهوه نيز مانند خرما يكي از مهم ترين بخش هاي مهمان نوازي عماني ها را تشكيل مي دهد. قهوه عربي به عطر، طعم، نحوه خشك كردن و دم كردنش معروف است. اين قهوه معمولا با پودر هل مخلوط و به همراه حلواي عماني سرو مي شود. اغلب عماني ها در طول روز چند بار قهوه مي نوشند و گاهي اوقات آن را آماده مي كنند و به خانه همسايه مي روند تا در كنار هم از نوشيدن قهوه لذت ببرند.
مِشكاك
مشكاك همان كباب خودمان است. عماني ها براي تهيه كباب گوشت گوسفند، گوساله يا مرغ را در ادويه هاي مختلف، خصوصا كاري مي خوابانند و پس از آماده شدن آن را با نان عماني ميل مي كنند. اين غذا نيز در سراسر اين كشور به ويژه هنگام جشن ها و مراسم هاي مختلف سرو مي شود.
حلوا
حلوا در زبان عربي به معناي دسر است اما عماني ها به شيريني معروف خود حلوا مي گويند. بافت اين دسر از كاستارد هم ضخيم تر است و با وجود اين قهوه اي رنگ است از هيچ شكلاتي براي تهيه آن استفاده نشده. حلواي عماني شامل شكر، عسل، گلاب، تخم مرغ، چند نوع ادويه و انواع مغزهاست. عماني ها معمولا آن را در يك بشقاب بزرگ مي گذارند و دور آن قاشق مي گذارند تا مهمانان هرچقدر كه مي خواهند بردارند. آنها اين دسر را با خرما و قهوه ميل مي كنند.
لبن
لبن در زبن عربي به معناي شير ترش است. در واقع لبن عماني همان دوغ است و از ماست و كره شير تهيه مي شود. اين نوشيدني را معمولا با هل، نعنا و زيره سبز مخلوط مي كنند.
هريس
هريس هم غذايي است كه آن را بيشتر در مناسبت هاي ويژه درست ميكنند. اين غذا از مخلوط گندم با گوشت تهيه مي شود و آن را همراه با يك سس مخلوط سرو ميكنند.
مشوي (Mashuay)
از جمله خوشمزه ترين و محبوب ترين غذاهاي عمان يك غذايي دريايي به نام مشوي است. اين غذا در واقع ماهي شير كباب شده است كه در انواع ادويه جات سنتي عمان غلطانده شده و همراه با يك سس ليموي منحصر به فرد ميل مي شود. اگر به عمان سفر مي كنيد به هيچ وجه طعم غذاهاي دلنشين آن را از دست ندهيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب