3. زعتر پیتزا | man’oushe bi zaatar
زعتر پیتزا در واقع نوعی خوراکی سبک است که بیشتر برای صبحانه مناسب می باشد و با خمیر مخصوص زعتر درست می گردد، با این خمیر ها نان های کوچک و گرد درست می شود و میان این نان ها انواع مواد غذایی به دلخواه قرار داده می شود، در اغلب این مواد گوجه فرنگی وجود دارد.
زعتر به دلیل دندانه دندانه بودن اطرافش و پستی و بلندی روی نان و خمیر آن به این نام مشهور شده است و برگرفته از حکاکی های ( engraved ) کهن یافت شده در مناطق عرب نشین می باشد.
مواد لازم برای تهیه نان زعتر:
ماست دو پیمانه
روغن چهار قاشق سوپخوری
آب نصف پیمانه
شکر و نمک از هر کدام یک قاشق چایخوری
روغن زیتون و آرد به میزان لازم
مایه خمیرفوری دو قاشق مرباخوری
پودر زعتر سه قاشق سوپخوری: کنجد یک قاشق سوپخوری، آویشن یک قاشق سوپخوری، زیره، پودر گردو، سماق و پودرپسته از هر کدام یک قاشق چایخوری و سبزیجات معطر یک قاشق مرباخوری.
طرزتهیه زعتر پیتزا:
1. ماست، روغن و آب را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر فوری، شکر، نمک و کمی آرد اضافه کرده و با قاشق هم میزنیم.
2. سپس آرد را تا زمانی میریزیم که خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.
3. خمیر را 10 دقیقه ورز داده و بعد در محیط آشپزخانه و با در بسته یکساعت استراحت میدهیم
4. سپس در سطح آردپاشی شده آن را به قطر نیم سانتیمتر باز میکنیم و به شکل دلخواه قالب زده و در سینی فر چرب شده میچینیم.
5. روی خمیر را با قلممو روغن زیتون مالیده و پودر زعتر میریزیم و در فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم. نان زعتر آماده است.
برچسب: ،